Garnki próżniowe

Kuchenka Sous Vide - mobilne rozwiązanie do delikatnego gotowania żywności

Zachowujące smak, odżywcze i zdrowe gotowanie stało się nieodzowną częścią nowoczesnej codziennej kuchni. Szczególnie popularne jest tutaj gotowanie sous vide - delikatne rozwiązanie do przygotowywania smacznych i przyjaznych dla sylwetki potraw. Czym jest gotowanie sous vide i na co zwrócić uwagę przy zakupie kuchenki sous vide? Przedstawiamy tutaj najważniejsze funkcje i oferujemy możliwość zakupu pożądanego urządzenia już dziś w naszym sklepie internetowym.

Czym jest gotowanie sous vide - spojrzenie za kulisy magnesu do gotowania

Podobnie jak w przypadku powolnego gotowania, w gotowaniu sous vide (sous vide = pod próżnią) żywność jest najpierw zamykana w worku próżniowym. Następnie włożyć do garnka wypełnionego wodą. Jedzeniem mogą być na przykład warzywa, ryby i mięso. Zakres zastosowań jest bardzo szeroki. Ustaw urządzenie na żądaną temperaturę gotowania. Umożliwia to wysoce precyzyjny i kontrolowany proces gotowania. Minerały i witaminy zawarte w podgrzanej żywności są prawie całkowicie zachowane. Co jednak odróżnia kuchenkę sous vide od wolnowaru? Dzięki Sous Vide wybierasz mobilne rozwiązanie, które jest niezwykle elastyczne i zapewnia największą możliwą swobodę w codziennym życiu.

Kuchenki Sous Vide - tym modelom warto przyjrzeć się bliżej

Urządzenia są dostępne jako klasyczne jednostki wolnostojące na blacie kuchennym. Pozostajesz tak mobilny, jak to tylko możliwe, zwłaszcza z kijem do sous vide. Podobnie jak w przypadku grzałki zanurzeniowej, podłącz Quickstick do garnka. Pompka jest wbudowana w drążek. Zapewnia on ciągłą cyrkulację wody podczas ogrzewania. Oprócz różnych poziomów wydajności, urządzenia różnią się także opcjami ustawień temperatury. Dostępne są również modele z timerami. Ponieważ do gotowania sous vide potrzebny jest również generator próżni, w naszym sklepie można nabyć niedrogi zestaw. Aby dopasować się do większości kuchni, oferujemy urządzenia w popularnych kolorach, takich jak ponadczasowa czerń i srebro lub stylowa czerwień retro.

Porady dotyczące zakupu kuchenek sous vide - idealne urządzenie do każdej kuchni

Szczególnie w małych kuchniach często brakuje miejsca na dużą liczbę urządzeń kuchennych. W tym celu zalecamy użycie oszczędzającego miejsce patyczka do sous vide. Zestaw jest odpowiedni, jeśli w gospodarstwie domowym nie ma jeszcze odkurzacza. Aby gotować delikatnie i nadal kontrolować czas, warto używać urządzenia o dużej mocy. Do częstego użytkowania na dużą skalę optymalna jest kompaktowa jednostka wolnostojąca. Przejrzyj naszą kolekcję i znajdź swój ulubiony model!

Najczęściej zadawane pytania dotyczące kuchenek Sous Vide

Co wyróżnia gotowanie zgodnie z zasadą sous vide?

Najważniejszą funkcją jest możliwość niezależnego zdefiniowania temperatury rdzenia. Równie niezwykłe jest wcześniejsze uszczelnienie żywności w próżni.

Jaka jest efektywność energetyczna sous vide?

Zależy to od wielkości urządzenia, jego mocy i wydajności funkcjonalnej. Możesz zaoszczędzić dużo energii w porównaniu z kuchenką i piekarnikiem.

Jak zdrowe jest sous vide?

Gotowanie sous vide pozwala zachować do 17% więcej składników odżywczych. Ponadto ta metoda przygotowywania żywności pozwala zaoszczędzić mnóstwo tłuszczu.
Logowanie
Wpisz tutaj swój adres e-mail.
Wprowadź co najmniej 6 lub więcej znaków.
Logowanie
Wpisz tutaj swój adres e-mail.
Wprowadź co najmniej 6 lub więcej znaków.