obsługi
Kraftprotz maszynka do mielenia mięsa
- Po prostu lepszy smak: elektryczna maszynka do mięsa do wyrobu domowych kiełbas i specjałów z mięsa mielonego
- Nie tylko do kiełbas: świeże mielone mięso, domowe kiełbasy, nadziewane kotleciki z bulgurem
- Noże wysokiej klasy: ostrza skrzydełkowe ze stali nierdzewnej, neutralne smakowo
Wybierz odpowiedni waiant:
Możesz w każdej chwili zmienić swoje zamówienie.
Jeśli wiadomo, co jest w środku, smakuje to lepiej! Maszynka do mielenia mięsa Klarstein Kraftprotz to zapowiedź kiełbasek i mielonych specjałów z własnej kuchni.
Jeśli ma być coś zrobione porządnie, najlepiej jest zrobić to samemu. Tą zasadą kieruje się maszynka do mięsa Klarstein Kraftprotz, która zamienia najlepsze mięso w mieloną masę - idealną do wyrobu kiełbas i mięsnych smakołyków. Teraz wiesz, co zjesz! Wreszcie młynek do mięsa powraca do naszych kuchni, ponieważ jeśli oczekujesz najlepszej jakości, kupisz mięso bezpiecznego pochodzenia i sam je zmielisz - różnica, którą na pewno poczujesz.
Dzięki mocy wyjściowej 700 W miedziany silnik naszej maszynki do mięsa Klarstein Kraftprotz, obraca ślimak i ostrza ze stali nierdzewnej w dwóch opcjonalnych prędkościach. W ten sposób niestrudzenie mielą się kawałki mięsa, przepychane przez trzy możliwe końcówki z otworami drobnymi, średnimi lub dużymi. W rezultacie otrzymujemy świeżo zmielone mięso, które można wykorzystać do kotletów mielonych, metki lub farszu do gołąbków itp. Przyprawionymi kawałkami mięsa umieszczonymi w dużej, aluminiowej misce i z wykorzystaniem końcówki masarskiej można też napełnić domowe kiełbasy. Czy to wątrobianka, czy też kiełbasa do pieczenia, Ty decydujesz, co trafi do jelit. Na tym nie kończą się funkcje maszynki do mięsa Klarstein Kraftprotz. Dzięki końcówce do kebabów możesz np. łatwo przygotować pyszne kotleciki nadziewane bulgurem. A jeśli kawałek mięsa pozostanie w ślimaku, zostanie on uwolniony przez bieg wsteczny lub z wyjątkowo silną mocą blokującą 1800 W.
Nie chodzi tu tylko o kiełbasy: maszynka do mięsa Klarstein Kraftprotz posieka mięso do wyrobu smacznych specjałów z mięsa mielonego i kiełbas, tak jak sobie tego życzysz.
Instrukcja obsługi PDFPodstawowe informacje:
-
Po prostu lepszy smak: elektryczna maszynka do mięsa do wyrobu domowych kiełbas i specjałów z mięsa mielonego
-
Nie tylko do kiełbas: świeże mielone mięso, domowe kiełbasy, nadziewane kotleciki z bulgurem
-
Noże wysokiej klasy: ostrza skrzydełkowe ze stali nierdzewnej, neutralne smakowo
-
Duża moc: mocny miedziany silnik o mocy 700 W z dwiema prędkościami i biegiem wstecznym
-
Wszystko w komplecie: 3 sitka, aluminiowa miska, zestaw do kiełbas i kababu, głowica ze ślimakiem i nożami oraz popychacz
-
Duża ilość miejsca: pojemna, aluminiowa miska na mięso w kawałkach
- moc robocza: 700 watów
- moc blokująca: 1800 watów
- końcówki z otworami: gruby / średni / drobny
- duża aluminiowa miska
- zaokrąglone krawędzie wewnątrz ułatwiają czyszczenie
- bieg wsteczny, aby uwolnić zakleszczone mięso i ciasto
- zestaw do robienia kiełbas z trzema rolkami napełniającymi do drobnych, średnich i grubych mieszanek kiełbas
- 2 prędkości
- plastikowa nadziewarka
- wyłączenie przy przegrzaniu / przeciążeniu
- antypoślizgowe gumowe nóżki do bezpiecznego stania
- moc: 700 watów
- zasilanie: 220–240 V ~ | 50/60 Hz
- 1.80 kgs/min
- 1 x maszynka do mięsa
- 3 x przedłużenia otworów ze stali nierdzewnej (drobna / średnia / gruba)
- 1 x ostrza ze stali nierdzewnej
- 1 x ślimak głowy
- 1 x aluminiowa miska
- 1 x nadziewarka
- 1 x zestaw do kiełbas (drobna / średnio gruba / gruba)
- 1 x końcówka na kebbe
- instrukcja obsługi w języku niemieckim (dodatkowe języki: angielski, francuski, hiszpański, włoski)
- wymiary: ok. 41 x 36 x 20 cm (szer. x wys. x gł.)
- średnica sitka: ok. 6,5 cm
- wymiary misy: ok. 22 x 4 x 18 cm (szer. x wys. x gł.)
- długość ślimaka: ok. 10 cm
- waga: ok. 5,3 kg
- Po prostu lepszy smak: elektryczna maszynka do mięsa do wyrobu domowych kiełbas i specjałów z mięsa mielonego
- Nie tylko do kiełbas: świeże mielone mięso, domowe kiełbasy, nadziewane kotleciki z bulgurem
- Noże wysokiej klasy: ostrza skrzydełkowe ze stali nierdzewnej, neutralne smakowo