Comfort Pro Nóż Kiritsuke
- 9-calowe ostrze: nóż Kiritsuke do filetowania ryb i mięsa oraz krojenia warzyw
- Ostry jak brzytwa: hartowane ostrze o ostrości krawędzi 15–18°
- Jakościowa stal: ostrze ze stali nierdzewnej marki Thyssenkrupp o twardości 56 HRC
Wybierz odpowiedni waiant:
Możesz w każdej chwili zmienić swoje zamówienie.
Idealne noże dla kucharzy hobbystów, profesjonalistów w kuchni i każdego, kto lubi ostre rzeczy! Seria noży Comfort Pro Zelite Infinity by Klarstein łączy w sobie ekstremalną ostrość, wysoką jakość i łatwość obsługi z pięknym wyglądem i sprawia, że krojenie, siekanie czy obieranie stają się bardzo proste. Ostrza wykonane ze stali szlachetnej niemieckiej jakości marki Thyssenkrupp są twarde, elastyczne i ostre jak brzytwa. Dzięki bezkrawędziowemu i bezspoinowemu przejściu od ostrza do nasady oraz ergonomicznym rękojeściom o doskonałym wyważeniu dobrze leżą w dłoni i umożliwiają perfekcyjne, precyzyjne krojenie.
9-calowy nóż Kiritsuke Comfort Pro Zelite Infinity by Klarstein jest inspirowany japońskimi nożami szefa kuchni. Wysokiej jakości hybrydowe ostrze łączy w sobie zalety noża do ryb Yanagi z zaletami noża do warzyw Usugi, dzięki czemu jest idealnym nożem do filetowania ryb lub mięsa oraz krojenia warzyw. Dłuższy kształt ostrza czyni go uniwersalnym nożem o ekstremalnej sile cięcia. Uzupełnij swój zestaw noży kuchennych lub wykorzystaj go jako doskonały prezent dla przyjaciół uwielbiających gotowanie.
Podstawowe informacje:
-
9-calowe ostrze: nóż Kiritsuke do filetowania ryb i mięsa oraz krojenia warzyw
-
Ostry jak brzytwa: hartowane ostrze o ostrości krawędzi 15–18°
-
Jakościowa stal: ostrze ze stali nierdzewnej marki Thyssenkrupp o twardości 56 HRC
- Materiał ostrza: stal szlachetna Thyssenkrupp X50CrMoV15
- Materiał rękojeści: ABS
- Twardość ostrza: 56±2 HRC
- Ostrość krawędzi: 15–18°
- Nierdzewne ostrze bez plam
- Bezspoinowe wykonanie: brak wyczuwalnych przejść pomiędzy ostrzem, nasadą i rękojeścią
- Idealny do skórowania i filetowania ryb
- 1 x 9-calowy nóż Kiritsuke
- Wielojęzyczna instrukcja obsługi i pielęgnacji
- Wymiary całkowite: 36,4 x 4,8 x 2,8 cm (dł. x wys. x szer.)
- Długość ostrza: 22,8 cm (9 cali)
- Grubość ostrza: 2,4 mm
- Długość rękojeści: 13,6 cm
- Waga: ok. 312 g
- 9-calowe ostrze: nóż Kiritsuke do filetowania ryb i mięsa oraz krojenia warzyw
- Ostry jak brzytwa: hartowane ostrze o ostrości krawędzi 15–18°
- Jakościowa stal: ostrze ze stali nierdzewnej marki Thyssenkrupp o twardości 56 HRC