obsługi
Oshima Piec rakietowy
- Specjalista od gotowania na świeżym powietrzu: przyjazny dla środowiska piec do samodzielnego gotowania na świeżym powietrzu
- Wydajne i przyjazne dla środowiska: wydajne opalanie biomasą o niskich wartościach emisji - idealne do użytku na kempingu
- Kuchenka kempingowa: idealna do gotowania gorących posiłków lub napojów podczas wycieczek kempingowych
Możesz w każdej chwili zmienić swoje zamówienie.
Przytulnie i ciepło w ogrodzie, na tarasie lub na kempingu? Żaden problem, dzięki piecowi rakietowemu Oshima marki blumfeldt poręczne ognisko jest zawsze przy tobie, a następny ciepły posiłek jest gwarantowany.
Piec rakietowy Oshima marki blumfeldt to specjalista od wydajnego i przyjaznego dla środowiska ogrzewania na zewnątrz. Kompaktowy piec wykonany z lakierowanej proszkowo blachy stalowej wykorzystuje zasadę zgazowania drewna: piroliza, tj. zgazowanie składników drewna, i właściwe spalanie gazu odbywa się oddzielnie od siebie. Skutkuje to nie tylko bardzo wydajnym i dającym znacznie więcej ciepła spalaniem, ale także znacznie zmniejsza wytwarzanie szkodliwych emisji i dymu. Kawałki drewna lub pellety są tu spalane w sposób niezwykle przyjazny dla środowiska. Dzięki temu piec nie tylko zapewnia przytulne ciepło w każdym miejscu, ale także oferuje odpowiednią platformę do przygotowywania ciepłych posiłków na kempingach lub w ogrodach bez prądu. Aby zapewnić, że piec rakietowy będzie gotowy do użycia w dowolnym miejscu, przy projektowaniu zwrócono szczególną uwagę na kompaktowe wymiary, niską wagę wynoszącą zaledwie 8,5 kg i ogólną łatwość transportu: piec jest przenośny dzięki dwóm uchwytom do przenoszenia. Praktyczna żeliwna nasadka umożliwia bezpośrednie korzystanie z garnka lub patelni i zapewnia najlepszą dystrybucję ciepła w naczyniu.
Specjalista outdoorowy: piec rakietowy Oshima marki blumfeldt zapewnia wydajne i przyjazne dla środowiska ciepło w najodleglejszych zakątkach.
Instrukcja obsługi PDFPodstawowe informacje:
-
Specjalista od gotowania na świeżym powietrzu: przyjazny dla środowiska piec do samodzielnego gotowania na świeżym powietrzu
-
Wydajne i przyjazne dla środowiska: wydajne opalanie biomasą o niskich wartościach emisji - idealne do użytku na kempingu
-
Kuchenka kempingowa: idealna do gotowania gorących posiłków lub napojów podczas wycieczek kempingowych
-
Wytrzymały: korpus w całości wykonany z blachy stalowej o grubości 1 mm z żeliwnym pierścieniem do gotowania
-
Zastosowanie mobilne: uchwyty do przenoszenia, niska waga i wyjątkowo kompaktowa konstrukcja
-
Zsyp materiału opałowego: z dwoma pozycjami dla drewna opałowego lub pelletu
-
Łatwe czyszczenie: wyjmowany popielnik
- Przyjazny dla środowiska proces spalania poprzez oddzielne zgazowanie drewna i spalanie gazu
- Nadaje się do spalania biomasy: zrębków i kawałków drewna, gałązek, kory lub pelletu
- Klapa wentylacyjna do regulacji intensywności wypalania
- Boczne chwyty do przenoszenia ułatwiają transport
- Zsyp drewna opałowego może być używany poziomo lub ukośnie do drewna opałowego lub luźnego materiału opałowego (peletty, szyszki itp.)
- Żeliwny pierścień do gotowania z żeberkami dla najlepszej dystrybucji ciepła
- Materiał: blacha stalowa (Ø 1 mm)
- Malowany proszkowo dla ochrony przed rdzą
- 1 x piec kempingowy
- 1 x pogrzebacz
- Wielojęzyczna instrukcja obsługi
- Wymiary całkowite: ok. 32 x 32,5 x 36 cm (szer. x wys. x gł.)
- Waga: ok. 8,5 kg
- Specjalista od gotowania na świeżym powietrzu: przyjazny dla środowiska piec do samodzielnego gotowania na świeżym powietrzu
- Wydajne i przyjazne dla środowiska: wydajne opalanie biomasą o niskich wartościach emisji - idealne do użytku na kempingu
- Kuchenka kempingowa: idealna do gotowania gorących posiłków lub napojów podczas wycieczek kempingowych