obsługi
Brauheld Pur 50 Garnek do warzenia piwa
- Czyste piwo kraftowe: kocioł do produkcji brzeczki bez elementu grzejnego dla piwowarów hobbystów
- Proste przelewanie: kurek spustowy 1/2" do podłączania systemów wężowych
- Kontrola temperatury: wbudowany termometr z zakresem do 100°C z bardzo długim czujnikiem temperatury
Wybierz odpowiedni waiant:
Możesz w każdej chwili zmienić swoje zamówienie.
Czysta przyjemność warzenia – piwo jasne, ciemne, fermentacji górnej lub dolnej, pszeniczne lub typu pils – dzięki kotłowi do produkcji brzeczki Brauheld Pur 50 marki Klarstein uzyskasz właściwą brzeczkę podstawową do piwa własnej produkcji.
Dzięki kotłowi do produkcji brzeczki Brauheld Pur 50 marki Klarstein możesz całkowicie polegać na swoich umiejętnościach podczas przygotowywania brzeczki piwowarskiej – tutaj masz pełną kontrolę nad procesem produkcji brzeczki. W dużym kotle ze stali szlachetnej można zagotować do 50 litrów płynu lub do 45 litrów płynu ze słodem. Postaw kocioł na kuchence lub płycie grzewczej i gotowe - żadne długie programowanie nie jest potrzebne. Ścianka o grubości 0,7 mm i dno warstwowe o grubości 3 mm zapewniają optymalne rozprowadzanie ciepła w kotle, a także sprawiają, że nadaje się on również do płyt indukcyjnych. Aby zachować dokładne czasy gotowania dla poszczególnych etapów, w obudowie znajduje się łatwy do odczytania termometr z wyjątkowo długim czujnikiem temperatury.
Kocioł do produkcji brzeczki Brauheld Pur 50 marki Klarstein posiada kurek spustowy 1/2” do podłączenia systemów wężowyvh, dzięki czemu gotową brzeczkę można łatwo przelewać. Gumowane uchwyty na pokrywie i kotle pozwalają na nieskomplikowaną i bezpieczną obsługę kotła do produkcji brzeczki. Wszystkie części są wykonane z neutralnej smakowo stali szlachetnej 304. Dzięki temu do piwa nie przedostaje się żaden metaliczny smak, a po użyciu części można łatwo oczyścić.
Świeże piwo z własnego domowego browaru? Nic łatwiejszego: Dzięki kotłowi do produkcji brzeczki Brauheld Pur 50 marki Klarstein każdy piwowar hobbysta uzyska łatwo właściwą brzeczkę podstawową.
Proszę zwrócić uwagę, że warzenie piwa w Niemczech należy zgłosić do właściwego głównego urzędu celnego.
Instrukcja obsługi PDFPodstawowe informacje:
-
Czyste piwo kraftowe: kocioł do produkcji brzeczki bez elementu grzejnego dla piwowarów hobbystów
-
Proste przelewanie: kurek spustowy 1/2" do podłączania systemów wężowych
-
Kontrola temperatury: wbudowany termometr z zakresem do 100°C z bardzo długim czujnikiem temperatury
-
Dno warstwowe: dno o grubości 3 mm z aluminium i stali szlachetnej nadaje się do płyt indukcyjnych
-
Neutralny smakowo i bezpieczny: kocioł o grubości ścianki 0,7 mm ze stali szlachetnej 304 i z gumowanymi uchwytami
-
Odpowiedni kocioł: cztery pojemności – 25 / 35 / 50 / 70 l – możliwość dopasowania do danej objętości warzenia
- Ręczne sterowanie procesem produkcji brzeczki
- Wbudowany termometr do kontroli temperatury
- Pojemność kotła: 45 / 40 l (płyn ze słodem / tylko płyn)
- Kurek spustowy ze złączką 1/2” i kurkiem bezpieczeństwa
- Pokrywa wykonana ze stali szlachetnej
- Wszystkie części metalowe ze stali szlachetnej 304
- Uchwyty z płaszczem gumowym
- Brak wbudowanego elementu grzejnego
- 1 x kocioł
- 1 x pokrywa
- Wielojęzyczna instrukcja obsługi
- Wymiary (z kurkiem, uchwytami i rurą): ok. 49 x 45 x 49 cm (szer. x wys. x gł.)
- Wymiary wewnętrzne: ok. 38,5 x 40 cm (Ø x wys.)
- Waga: ok. 5,8 kg
- Czyste piwo kraftowe: kocioł do produkcji brzeczki bez elementu grzejnego dla piwowarów hobbystów
- Proste przelewanie: kurek spustowy 1/2" do podłączania systemów wężowych
- Kontrola temperatury: wbudowany termometr z zakresem do 100°C z bardzo długim czujnikiem temperatury