obsługi
Kingsize Grill Kamado
- ceramiczny grill Kamado 21 "
- ścianka ceramiczna o grubości 2 cm izolująca ciepło
- idealny do bezpośredniego i pośredniego grillowania, powolnego gotowania, wędzenia i pieczenia
Możesz w każdej chwili zmienić swoje zamówienie.
Profesjonalne grillowanie: wysokiej klasy 21" grill ceramiczny z idealnym rozprowadzaniem ciepła - do grillowania, pieczenia, wędzenia i powolnego gotowania.
Łatwa obsługa z termometrem wewnętrznym, wielogodzinne utrzymywanie wysokiej temperatury przy bardzo niskim zużyciu węgla drzewnego.
Przeszklona kopuła ze stalowym stalażem i dużą gamą akcesoriów: dwa poziomy grillowania, deflektor do grillowania pośredniego, kamień do pieczenia pizzy, Rib Rack, pogrzebacz i osłona zabezpieczająca.
Kamado to tradycyjny japoński piec ceramiczny, w którym od niepamiętnych czasow przygotowywano ryż. W latach 60 piece te zainspirowały pewnego Amerykanina do stworzenia grilla Kamado, który od tej chwili świeci triumfy na całym świecie podczas przyjęć ogrodowych. Klarstein oferuje grill ceramiczny Kamado w kształcie jajka, bedąc przekonanym, że po wybróbowaniu go nie będziesz chciał innego! Sekret grilla Kamado tkwi w jego kopulastej budowie, dzięki której ma wiele atutów, czyniących go bezkonkurencyjnym w stosunku do podobnych sprzętów.
Ścianka ceramiczna o grubości 2 cm odznacza się ogromną pojemnością cieplną. Pochłaniane przez przez wiele godzin ciepło rozkłada sie równomiernie na ściance i uwalania do wnętrza. Zamykany hermetyczną pokrywą grill zużywa niezwykle mało paliwa - zazwyczaj o ponad 50% mniej niż tradycyjne grille - i osiąga temperaturę między 110 ° i 700 ° C. Kopulasty kształt sprzyja kumulowaniu ciepła tak, jak ma to miejsce w zwykłych piecach. Stopień nagrzania można kontrolować przy pomocy otworów wentylacyjnych na dnie i w żeliwnym palenisku. Ułatwia to regulację temperatury wnętrza. Tak więc Kingsize może służyć do grillowania, powolnego gotowania (Slowcooking), pieczenia pizzy i chleba lub też wędzenia ( po dodaniu aromatycznego drewna). Termometr na pokrywie wskazuje temperaturę wewnątrz i ułatwia kontrolę ciepła.
Materiał, z którego został wykonany grill Klarstein oraz jego kształt pozwalają zachować w środku wilgotność, dzięki czemu produkty grillowe pozostają soczyste i nie wysychają nawet podczas wielogodzinnego przyrządzania. Zostań mistrzem "Holy Trinity of BBQ" i otwórz świat nowych doznań przed rodziną , przyjaciółmi i krewnymi serwując im Spareribs, Beef Brisket i Pulled Pork. Oczywiście, zawsze można otworzyć pokrywę i piec kiełbaski na dużej powierzchni grillowej1600cm². Ale nie tylko korzystanie z grilla ceramicznego Kingsize jest bardzo proste, równie łatwa jest jego konserwacja, gdyż grill oczyszcza się samoczynnie. Po zakończeniu grillowania rozgrzewa się on do temp. 350 ° C, spalając wewnątrz bez śladu sadzę, tłuszcz i resztki żywności.
Grill Kamado wyposażony jest w bogaty zestaw akcesoriów : dwa poziomy ze stali nierdzewnej umieszczone jeden nad drugim, jeden okragły o średnicy 45cm i jeden pólokrągły o średnicy 45x39, płytę kamienno-ceramiczną do pizzy o średnicy 40cm, stalowy ruszt do pieczenia żeberek (do 9 sztuk), deflektor, niezbędny do grillowania pośredniego oraz osłonę z balistycznego nylonu. Dwie wysuwane, bambusowe półki po prawej i lewej stronie kopuły oferują dużo miejsca, dzięki czemu zawsze wiadomo gdzie są produkty, sztućce i npaoje. Stelaż ze stali nierdzewnej zapewnia grillowi Kamado stabilność oraz odpowiednią wysokość, a cztery kółka do dużych obciążeń ułatwiają pozycjonowanie sprzętu. Aby podczas grillowania nic sie nie przesuwało, dwa koła wyposażone zostały w hamulce postojowe.
Kingsize przyciąga wzrok na każdym przyjęciu ogrodowym: przeszklona, czarna kopuła, lśniąca stal nierdzewna oraz drewno bambusowe to gwarancja, że goście skieruja uwagę nie tylko na jedzenie przyrządzone na grillu ceramicznym Klarstein.
Instrukcja obsługi PDFPodstawowe informacje:
-
ceramiczny grill Kamado 21 "
-
ścianka ceramiczna o grubości 2 cm izolująca ciepło
-
idealny do bezpośredniego i pośredniego grillowania, powolnego gotowania, wędzenia i pieczenia
-
temperatury od 110 ° C do 700 ° C
-
obszerny zestaw akcesoriów: kamień do pieczenia pizzy, deflektor, 2 poziomy do grillowania, ruszt do pieczenia żeberek i in.
- termometr na wieku
- amortyzacja pokrywy ułatwiająca otwieranie
- główna powierzchnia grillowania 1600cm²
- utrzymuje wilgoć wewnątrz zapewniając potrawom soczystość
- niskie zużycie paliwa: około 50% mniej niż zwykły grill węglowy
- łatwa kontrola temperatury porzez szczeliny wentylacyjne w szybrze podłogowym i palenisku
- wysokiej klasy materiał: ceramika, stal nierdzewna & żeliwo
- cztery rolki transportowe
- dwa hamulce postojowe gwarantujące stabilne ustawienie
- wysuwane półki z drewna bambusowego
- funkcja samooczyszczania: sadza i resztki jedzenia są spalane
- w dostawie osłona zabezpieczająca z nylonu balistycznego
- 1 x ceramiczna kopuła
- 1 x stelaż ze stali nierdzewnej (jako zestaw montażowy)
- podstawa paleniska z ceramiki
- żeliwny ruszt
- pierścień paleniska z ceramiki
- żeliwne palenisko
- 2 x półka bambusowa
- 1 x okrągły ruszt (45cm) ze stali nierdzewnej
- 1 x półokrągły ruszt (45 x 39 cm) ze stali nierdzewnej
- wymiary całkowite grilla: 132 x 125 x 75 cm (szer. x wys. x głęb)
- wymiary półek po złożeniu: 59 x 125 x 75 cm (szer. x wys. x głęb.)
- wymiary kopuły ceramicznej bez półek: 54 x 68 cm (Ø x wys.)
- grubość ścianki: 2 cm
- grubość paleniska i pierścienia: 2,5 cm
- średnica kopuły: 55 cm
- masa: ok. 87 kg
- ceramiczny grill Kamado 21 "
- ścianka ceramiczna o grubości 2 cm izolująca ciepło
- idealny do bezpośredniego i pośredniego grillowania, powolnego gotowania, wędzenia i pieczenia